KEK MARJERIN
230 gm marjerin,saya pakai chap pelangi
60 gm gula halus
130 gm gula halus
200 tepung super fine*
2 s/t double action baking powder*
2 s/m tepung susu*
4 biji telur,asingkan putih telur
60 ml susu
Parutan kulit sebiji oren
*ayak bersama
Alas satu Loyang kek 20cm dengan kertas.
1. Pukul putih telur dengan 60 gm gula hingga betul2 kembang ketepikan.
2. Pukul marjerin sampai kembang masakkan kuning telur sebiji demi sebiji dan pukul hingga kambang. masukkan parutan kulit oren dan kacau rata.
3. Masukkan tepung berselang seli dengan susu dengan menguna kan sudu.
4. Dengan kaedah kaup balik masukkan putih telur, sebatikan tapi jangan terlebih kacau.
5. Tuangkan adunan ke dalam Loyang dan bakar selama 45 minit atau sehingga masak.